Srijeda, siječanj 16, 2019

Sljedeća verzija Windows 10 će se instalirati mnogo brže nego prije

5,493LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
27FOLLOWFOLLOW
108SUBSCRIBESUBSCRIBE

Microsoft je svjestan da glavna nadogradnja na sustav Windows 10 obično traje dosta vremena za instalaciju. Za ažuriranje u travnju 2017. Microsoft kaže da je prosječno vrijeme izvan mrežnog vremena za korisnika bilo oko 82 minuta. To je malo duže nego što je potrebno gledati Army of Darkness. Međutim, s nadolazećim nadogradnjom u proljeće, Microsoft je uspio smanjiti vrijeme instalacije na oko 30 minuta, duljinu tipičnog sitcoma ako računate reklame.

Inače poznat kao Redstone 4, to će biti prvo veliko ažuriranje sustava Windows 10 u 2018. Prije nego što krenemo dalje, trebali bismo istaknuti da “Spring Creators Update” još nije službeni naziv, iako je nomenklatura koja je istjecala , tako da sada trčimo s njom.

Postoje tri glavna ažuriranja za ovu točku: Obnavljanje godišnjice, ažuriranje autora i ažuriranje autora autora. Cilj tvrtke Microsoft je nadograditi sustav Windows 10 dvaput s novim značajkama i poboljšanjima, između kojih se isplaćuju mjesečne sigurnosne zakrpe.

Svako veliko ažuriranje sastoji se od četiri faze razbijene u online i offline način rada. Online faze se javljaju dok se uređaj koristi i OS je pokrenut, a izvan mrežne su faze izvan mrežno povezane. To podrazumijeva ponovno podizanje sustava i ostali zadaci koji se izvode izvan OS-a.

Microsoft želi smanjiti vrijeme potrebno za instaliranje tih dvogodišnjih ažuriranja premještanjem više posla na onaj koji se izvodi u izvan mrežnoj fazi u mrežnu fazu. Na primjer, priprema korisničkih sadržaja za premještanje prethodno se dogodila tijekom izvan mrežne faze, ali će se izvršiti kada se računalo pokrene i pokrenu prilikom instalacije ažuriranja izvornih kreatora. Isto vrijedi i za migraciju upravljačkih programa i drugih datoteka koje zahtijeva Windows.

“Zbog tih promjena, mrežna faza ažuriranja značajke trebati će više vremena da se dovrši, no to se ne bi smjelo primjetiti većini korisnika, jer procesi postavljanja imaju niski prioritet pa neće imati velik utjecaj na baterije uređaja ili performansi sustava “, kaže Microsoft.

Čak i smanjenjem vremena nadogradnje na 30 minuta, ažuriranje sustava Windows i dalje zahtijeva određeno planiranje unaprijed. Međutim, lijepo je vidjeti da je vrijeme instaliranja smanjeno za gotovo dvije trećine u usporedbi s originalnim ažuriranjem Creators Update-a i da je u padu od prosječno 51 minute za ažuriranje. Naravno, to će se razlikovati ovisno o računalu, ali najvažnije je da će se ažuriranje Spring Creators instalirati mnogo brže.
Neke od zanimljivijih promjena koje će stići s ažuriranjem Spring Creators odnose se na Microsoftovu mješovitu stvarnost. Uključiti će novo virtualno okruženje za korisnike koji mogu lutati, kao i mogućnost snimanja zaslona u mješovitim aplikacijama s kontrolorima. Osim toga, Microsoft pokreće povratne informacije za regulatore pokreta u SteamVR-u.
Očekuje se da će se obnova Spring Creatorsa objaviti sljedećeg mjeseca.

NAJNOVIJI ČLANCI

Second Act – RECENZIJA

Second Act je romantična komedija glavne glumice i producentice Jenifer Lopez. Inače ne letim baš za romantičnim filmovima no ovaj mi je ostavio drugačiji...

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak...

King of Thieves – RECENZIJA

Film napravljen po nevjerojatnoj istinitoj priči o nekolicini umirovljenih lopova koji će izvršiti veliku pljačku u londonskom okrugu za nakit. Ono što započinje njihovim...

Objašnjenje Huaweijeve 5G mreže i cyber sigurnosti

Posljednjih 30 godina Huaweijevi proizvodi i rješenja koriste zadovoljni korisnici u više od 170 zemalja i regija. Huaweijevi korisnici uključuju brojne kompanije s Fortune...

Disenchantment – RECENZIJA

Disenchantment je još jedna genijalna animirana serija u produkciji dobro nam poznatog Matta Groeninga. On je iznimno kvalitetan kreator itekako dobro poznatih animiranih serijala,...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here