Srijeda, siječanj 16, 2019

Venom – RECENZIJA

5,493LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
27FOLLOWFOLLOW
108SUBSCRIBESUBSCRIBE

Iako je ovo prvi Venomov solo film nije prvi put viđen na velikim ekranima. Već 2007. u Spider-manu 3 smo vidjeli prvu izvedbu Venoma koja se nije svidjela publici zbog lošeg CGI-a. Ove godine nam Sony donosi Venoma sa svim kvalitetama koje bi comic verzija ovog antiheroja imala.

Venom - RECENZIJA

Žanr: akcija, superherojski film
Godina: 2018.
Redatelj: Ruben Fleischer
Producenti: Avi Arad, Amy Pascal, Matt Tolmach
Glavne uloge: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 112 minuta
Datum izlaska: 05.10.2018.
U kinima od: 04.10.2018.

Unatoč puno loših komentara o filmu ja mislim da su ljudi previše očekivali od prvog filma koji je morao biti malo dosadan u nekim djelovima kako bi postavio temelje za moguće nastavke. Koliko za sada znamo film nije smješten u MCU nego u odvojenom Sonyjevom universu za koje Sony ima prava na određene Marvel likove.

CGI je bio dobar pogotvo u dijelu Venoma, njegovog izgleda, kretanja i ponašanja. Malo slabiji posao je odrađen kod Riota odnosno njegovog izgleda. Sve ostalo je bilo uredu, pa čak i povezivanje simbiote sa čovjekom što je 2007. bilo užasno.

Venom - RECENZIJA

Hardyjeva gluma je bila fantastična kao i uvijek. Ima fascinantnu sposobnost da glumi sve tipove likova, od najopasnijih do luzera kako ga Venom naziva u ovom filmu. Sviđa mi se što je vrlo realno odglumio prihvaćanje simbiote. U početku je bio skroz zbunjen i ništa mu nije bilo jasno. Malo kasnije počinje shvaćati što mu se događa i u situaciji di mu je život u opasnosti ga moli da učini nešto. Kada se navikne na njega počne Pričati sa njim te polako uči kako koristiti nove supermoći.

Nešto nerealniju glumu smo vidjeli kod prodavačice u dućanu. Kada ga vidi prvi put u životu Venom izgleda zastašujuće i odgrize glavu čovjeku. Normalno svatko bi počeo bježati i vrištati no ona je samo pogledala Eddieja i pitala ga što je to. Možda je to namjerno napravljeno u filmu jer on na to odgovara sarkastično, što nas vodi do sljedećeg dijela u filmu, a to je humor.

Venom - RECENZIJA

Puno scena je bilo humoristično sa dobrim humorom koji po meni nekako i ne odgovara Venomu kao liku iz stripova, no radi kvalitete filma drago mi je da su ga ubacili. Naime Venom je bio ubilački nastrojen što mi se sviđa jer mislim da su postigli ono životinjsko ponašanje kao u stripovima. No da se vratimo humoru – mislim da je Hardy i u tom segmentu briljirao i definitivno bih ga želio ponovno gledati u ulozi Venoma.

Dakle unatoč svemu što ćete pročitati o filmu po internetu savjetujem da se ne obazirete pretjerano na to kao što nisam ni ja, već ga pogledajte pa odlučite za sebe. Nemojte čak ni uzimati moje mišljenje kao točno jer svatko ima svoje mišljenje i ukus u filmovima. Mogu vam jedino reći da neće biti gubitak vremena jer ćete se, ako ništa, zabaviti sa humorom u filmu.

NAJNOVIJI ČLANCI

Second Act – RECENZIJA

Second Act je romantična komedija glavne glumice i producentice Jenifer Lopez. Inače ne letim baš za romantičnim filmovima no ovaj mi je ostavio drugačiji...

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak...

King of Thieves – RECENZIJA

Film napravljen po nevjerojatnoj istinitoj priči o nekolicini umirovljenih lopova koji će izvršiti veliku pljačku u londonskom okrugu za nakit. Ono što započinje njihovim...

Objašnjenje Huaweijeve 5G mreže i cyber sigurnosti

Posljednjih 30 godina Huaweijevi proizvodi i rješenja koriste zadovoljni korisnici u više od 170 zemalja i regija. Huaweijevi korisnici uključuju brojne kompanije s Fortune...

Disenchantment – RECENZIJA

Disenchantment je još jedna genijalna animirana serija u produkciji dobro nam poznatog Matta Groeninga. On je iznimno kvalitetan kreator itekako dobro poznatih animiranih serijala,...
Venom
9

KRATKI PREGLED

Jako dobar prvi film sa zanimljivom pričom. Dobro odrađen CGI, no osim Tom Hardyja gluma i ponašanje su mogli biti malo bolji.
Asim Grgićhttps://www.tehix.org/
Volim gledati Marvel i DC filmove i igrati igrice.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here