Srijeda, siječanj 16, 2019

Pročitajte nešto više o seriji Scorpion

5,493LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
27FOLLOWFOLLOW
108SUBSCRIBESUBSCRIBE

Za Scorpion se kaže da je posljednja linija odbrane od složenih, visokotehnoloških prijetnji širom planete. Na osnovu različitih vještina i iskustava kao što su kodiranje, psihologija i inženjering, oni su u stanju da riješe ove situacije. Tim se bavi različitim problemima, od kojih su mnogi izuzetno komplicirani. Dok ih Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a često poziva na službu, oni takođe prihvaćaju rad od privatnih pojedinaca i organizacija.


Radnja

Radnja serije vrti se oko Waltera O’Briena i njegovog tima otpadnika koji su regrutirani od strane federalnog agenta Cabea Galloa iz Ministarstva državne sigurnosti kako bi oformili Scorpion, posljednju liniju obrane od kompleksnih, high-tech prijetnji iz cijelog svijeta.

Scorpion

Tim uključuje O’Briena, jednog od najinteligentnijih ljudi na svijetu s IQ-om 197 i njegove prijatelje Sylvestera Dodda, “ljudskog kalkulatora” koji se bavi statistikama, Happy Quinn, “mehaničko čudo od djeteta”, i Tobyja Curtisa “psihijatra svjetskog nivoa”. Uz njih je i Paige Dineen, bivša konobarica čija intuitivna interakcija s ljudima “prevodi” stvaran svijet timu, a oni, u zamjenu, pomažu da se Paige bolje razumije sa svojim visoko inteligentnim sinom Ralphom.

Nakon traumatičnog finala prve sezone tim se vraća u akciju, ma da Walter još uvijek osjeća fizičke i psihičke posljedice automobilske nesreće.

Scorpion

Serija Scorpion slobodnije se temelji na životu stvarnog Waltera O’Briena, kontroverznog kompjuteraša i medijske ličnosti koji za sebe tvrdi da ima IQ 197, ma da za to nigdje nema pisanog dokaza. Walter je ujedno i izvršni producent serije. S više od 12 milijuna gledatelja po epizodi u SAD-u Scorpion je i u nastavku zadržao gledatelje ispred malih ekrana.


Uloge

Elyes Gabel u ulozi Waltera O’Briena, vođe tima Scorpion
Walter je genij s IQom od 197 kojeg je agent Cabe Gallo doveo iz Dublina (Irska) u SAD nakon što je hakirao NASA-u. Iako su nekoliko godina surađivali, Walter, tada star 16 godina, i Gallo odvojili su se nakon što je ubijeno 2000 civila tijekom američkog bombardiranja Iraka pomoću Walterovog softvera, za koji je mislio da će se koristiti u humanitarne svrhe. Nakon dolaska u SAD, Walter je oženio Happy Quinn kako ne bi bio deportiran.

ScorpionKatharine McPhee kao Paige Dineen, samohrana majka devetogodišnjeg Ralpha.
Paige je bila konobarica kada je upoznala O’Briena i njegov tim. Timu pomaže u interakciji s normalnim ljudima. Iako gaji osjećaje prema O’Brienu, teško se nosi s njima jer O’Brien smatra da ljubav i emocije ne postoje. Samohrana je majka devetogodišnjeg Ralpha koji je također nadaren i vezan za O’Briena.

Eddie Kaye Thomas kao Tobias “Toby” Meriwether Curtis, bihevioralni psihijatar
Toby je psihijatar za ljudsko ponašanje, ovisan je o klađenju i lako “čita” ljude. Također gaji osjećaje prema Happy Quinn.

ScorpionJadyn Wong u ulozi Happy Quinn, inženjerke
Inženjerka Happy jedina je žena u izvornom timu. Gaji osjećaje prema Tobyju, ali ih skriva jer joj je on jedan od najboljih prijatelja. Happyin otac smjestio ju je u udomiteljsku obitelj kada je bila dijete jer se nije mogao nositi sa smrću svoje žene koja je umrla pri porodu. U epizode “White Out” otkriveno je da je ime dobila po omiljenoj pjesmi njezinih roditelja, “Shiny Happy People” sastava R.E.M.

Ari Stidham kao Sylvester Dodd, matematičar i statističar
Dodd je vrlo osjetljiv i pati od opsesivno-kompulsivnog poremećaja, anksioznosti i straha od mikroba, zračnog i brodskog prometa te otvorenih voda. Šahovski je velemajstor. Kao tinejdžer pobjegao je od doma. Otac mu je umirovljeni pukovnik vojske SAD-a. Gaji osjećaje prema Megan, O’Brienovoj sestri, koja pati od multiple skleroze i s kojom se u epizodi “US vs. UN vs. UK” oženio.

Scorpion

Robert Patrick u ulozi Cabea Galla, agenta Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a
Cabe Gallo je agent Ministarstva domovinske sigurnosti koji je doveo O’Briena iz Irske u SAD. Razišli su se kad je softver, tada šesnaestogodišnjeg, O’Briena iskorišten za napad na Irak u kojem su poginuli civili. Gallo je zaposlio O’Briena i njegov tim da pomognu vladi u rješavanju ozbiljne greške u kontroli zračnog prometa. Nakon slučaja zatražio je od njih da postanu ugovorni tim koji će rješavati teške slučajeve za koje glavne vladine agencije nemaju osoblje ili tehničkih mogućnosti.

Sporedne uloge: Camille Guaty (Megan O’Brien), Brendan Hines (Drew Baker), David Fabrizio (Merrick), Andy Buckley (Richard Elia), Jamie McShane (Patrick Quinn), Alana de la Garza (Adriana Molina), Brooke Nevin (Linda), Scott Porter (Tim Armstrong) i Horatio Sanz (Heywood “Jahelpme” Morris).

Scorpion


Sezone

Prva sezona počela se emitirati 22. rujna 2014. godine u SADu, dok je prva epizoda prve sezone u Hrvatskoj prikazana 21. studenog 2016. Prva sezona ima 23 epizode.

U SAD-u se prva epizoda druge sezone počela prikazivati 21. rujna 2015. godine, a dok se u Hrvatskoj počela emitirati 6. prosinca 2016. g. Druga sezona se sastoji od 24 epizode.

Scorpion

Treća sezona se počela prikazivati 3. listopada 2016. godine u SADu, dok se u Hrvatskoj počela prikazivati samo dva dana nakon premijere. Treća sezona ima 25 epizoda.

Četvrta i za sada zadnja sezona ima 22 epizode. Počela se emitirati 25. rujna 2017. godine.

Scorpion


Zanimljivosti

Svatko genijalan na svoj način.

Od ovih četvero genijalaca svatko ima svoje područje ekspertize, a njihov ukupan IQ je zastrašujućih 700.

IQ veći od Einsteinovog.

O’Brien je test inteligencije riješio kad je bio dijete, pa su se novinari pitali, ako je već koristio tu informaciju u samo-promociji, nije li mogao jednostavno ponovno riješiti test? Mogao je riješiti Mensa test i tako koristiti novu i provjerljivu informaciju o svom IQ-u. S druge strane, zanimljivo je kako je sama Mensa pozvala O’Briena kao glavnog govornika na njihovom godišnjem okupljanju 2016. godine, te ga u svojoj najavi opisuju kao “stručnjaka za cyber-sigurnost i inspiraciju za CBS-ovu seriju Scorpion”.

Scorpion

Softver koji je pomogao uloviti bostonske bombaše.

Mediji navode da je O’Brienova tvrtka napravila softver za prepoznavanje lica koji je pomogao u pronalasku bombaša bostonskog maratona.

Ocjena serije.

Ukupna ocjena serije je 7,1 od mogućih 10.

Scorpion


Pilot epizodu serije režirao je Justin Lin, producent Brzih i žestokih, dok režiju za najviše epizoda potpisuje Sam Hill, producent CSI Miamija. Stvarni Walter O’Brien, irski biznismen i osnivač tvrtke Scorpion, dio je tima scenarista.

NAJNOVIJI ČLANCI

Second Act – RECENZIJA

Second Act je romantična komedija glavne glumice i producentice Jenifer Lopez. Inače ne letim baš za romantičnim filmovima no ovaj mi je ostavio drugačiji...

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak...

King of Thieves – RECENZIJA

Film napravljen po nevjerojatnoj istinitoj priči o nekolicini umirovljenih lopova koji će izvršiti veliku pljačku u londonskom okrugu za nakit. Ono što započinje njihovim...

Objašnjenje Huaweijeve 5G mreže i cyber sigurnosti

Posljednjih 30 godina Huaweijevi proizvodi i rješenja koriste zadovoljni korisnici u više od 170 zemalja i regija. Huaweijevi korisnici uključuju brojne kompanije s Fortune...

Disenchantment – RECENZIJA

Disenchantment je još jedna genijalna animirana serija u produkciji dobro nam poznatog Matta Groeninga. On je iznimno kvalitetan kreator itekako dobro poznatih animiranih serijala,...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here