Subota, veljača 23, 2019

Resident Evil 2 – RECENZIJA

5,477LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
28FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE
IZDAVAČ: Capcom DEVELOPER: Capcom
ŽANR: horor, TBS DATUM IZLASKA: 25.01.2019.

 

Prvi Resident Evil 2 objavljen je 1998. godine, ovo je prerađena verzija istog horor naslova. Radnja se odvija u trećem licu, iako je smještena u kategoriju pucačine moramo odmah reći da više izbjegavamo sva ta stvorenja nego što ih ubijamo. Osnova ove igre je dobro organizirati svoj inventory koji je jako ograničen i rješavati razne zagonetke na različitim lokacijama diljem igrice. Igrica je isključivo dostupna u single-player modu.

resident evil 2

Na samome početku možemo vidjeti da su se developeri držali svoje prve igrice iz 1998. godine. Pa tako možemo birati hoćemo li započeti igru sa Leonom ili s Claire, ovisno o izabranom karakteru započinjemo prelazit igru te do samog kraja scenarija za toga lika ne znamo što se događa sa drugim. Nakon završetka započinjemo drugi scenarij i otkrivamo neke druge stvari. Primijetili smo da su developeri izbacili tzv. „zapping“ sustava, što u konačnici znači da neke stvari ne možemo ostaviti tokom prelaska igrice, kako bi to napravili sa drugim.

Ono što nam se u istinu dopalo je to što se cijela priča drži originala, pa tako ne moramo pretjerano govoriti o zapletima i raspletima. Važno je za napomenuti da većina karaktera iz originala ima jako važnu ulogu i u ovoj preradi, primjerice šef policije Irons, dok je nekim drugim likovima proširen kontekst.

Isto tako valja napomenuti da su skoro sve zagonetke ostale iste, doduše malo su redizajnirane i imaju više smisla, primjerice na samome početku otkrivate da na Leonovom stoliću se nalaze 2 lokota svaki sa po 3 kombinacije slova, isto tako nalazite papir dobrodošlice na kojem piše da su kombinacije lokota prva slova imena vaših kolega. Naravno neće vam zombiji reći imena pa tako po uredu morate naći svih 6 pločica i posložiti imena tj. slova.

Raspored neprijatelja tj. zombija nije niti malo isti originalu, pa tako u bilo kojem trenutku ne možete znati što vas čeka iza ugla. Isto tako sve prostorije su tu kao i u originalu, samo u novom izdanju Resident-a putevi do tih lokacija tj. prostorija nisu isti, pa tako dio igre u kanalizaciji također je značajnije proširen nego u originalu. Ako ste igrali igru svi će potvrditi isto, da na samome početku put do policijske stanice prijeđemo dok trepnemo. Da to je istina, ali ono što vas čeka iza tog prvog jednostavnog djela i ono što smo mi prošli nije za otkrivanje.

SVE STARE PROSTORIJE SU TU, ALI PUT DO NJIH NIJE ISTI!

Ono što mi se posebno dopalo je cijeli gameplay s kojim se nije moglo nešto previše eksperimentirati, a uz sve to posebno mi se dopao uloženi trud u izgled i funkciju zombija tj. protivnika u igrici. Uz jako dobar izgled svih zombija i stvorenja napravljen je i jako dobar sistem gdje zombiji nisu samo bezazleni neprijatelji koje je lako zaobići. Uz jako mali inventory ne možete očekivati ni nešto pretjerano municije za sva oružja, pa se tako možete pomiriti sa trošenjem cijelog sanžera metaka na jednog zombija.

resident evil 2

ZAPAMTITE, ZOMBIJA UVIJEK IMA VIŠE NEGO METAKA!

Jedan od dva prigovora na igricu jest vezana ta za zombije, povukli su nešto i iz Resident Evil 7 igrice, a to je da vas neprijatelji neće slijediti već će nakon što vi napustite tu zonu ili prostoriju ostati u njoj, a ako se pitate za Tyrant da on vas može slijediti. Ali i on je jako glupo stvorenje u igrici, iako vas može slijediti kroz prostorije isto tako na nekim lokacija jednostavno će stati i prestati vas pratiti. Nemojte na njega trošiti niti jedan metak, ne isplati se jer ga ne možete ubiti, jednostavnije dođite do nekog stola, veće sobe ili nečeg trećeg i pobjegnite mu, on je jako spor i ne može protiv vaše brzine i snalažljivosti.

resident evil 2Drugi prigovor ide na jedan dio dizajna i izgleda, 2019. je godina i vjerujemo svi da su mogli uložiti puno više vremena na dizajn i oblikovanje mape i nekih područja. Ovo nije toliko velika greška, ali ako pogledamo neke igrice su izašle prije par godina i imaju puno bolji dizajn. Uz ovaj prigovor moram pohvaliti trud koji su uložili u detalje apsolutno svih lokacija u igrici, od policijske stanice kroz kanalizacijski dio mape pa sve do samog kraja i labaratorija.

Igricu sam prošao u 13ak sati i mogu vam reći da sam jako zadovoljan svim konceptom igrice, na žalost igrica je otvorena na svega 20ak sati igranja uz sve dodatne koncepte koji se otvore. Što znači da ovaj pojam ne opravdava njenu cijenu od skoro 60 eura, preći će te ovu igricu 1 ili možda 2 puta i to je to. U konačnici cijena od 60 eura po nama je malo visoka, ali možete je nabaviti i za manje.

IGRICU NAM JE OMOGUĆIO INSTANT GAMING -> www.instant-gaming.com

NAJNOVIJI ČLANCI

SMART Led lampa + USB port za punjenje – RECENZIJA

Već neko vrijemo smo planirali kupit nove stolne lampe, odlučili smo se da će naše stare lampe zamijeniti "SMART LED" lampe koje smo naručili...

Insurgency: Sandstorm – RECENZIJA

IZDAVAČ: Focus Home Interactive DEVELOPER: New World Interactive ŽANR: FPS, akcija DATUM IZLASKA: 18.09.2018. Nastavak Insurgencyja, kvalitetne igre koja nije baš svakome poznata, ali izrazito dobro napravljena, izvrsne...

PUBG Mobile x Resident Evil 2 je napokon tu!

Dugo iščekivani PUBG Mobile x Resident Evil 2 update nam je stigao, u verziji 0.11.0. PUBG nam je donio zombi event sa zombijima iz...

PREDSTAVLJEN Galaxy S10 model, pa pogledajte zanimljive detalje

Napokon smo dočekali i taj dan. Samsung je službeno uz live prijenos predstavio svoje nove modele, ne samo jedan već 3 nova modela. Uz...

The Favourite – RECENZIJA

Po svemu sudeći mislio sam da će to biti još jedna klasična priča o starom kraljevskom režimu u Engleskoj, ali prevario sam se. The Favourite...
Resident Evil 2
8

KRATKI PREGLED

Gore smo naveli neke mane igrice koje ste vjerujem pročitali. Moje iskreno mišljenje je NE u koliko mislite kupovati igricu po cijeni od oko 60€, a ukoliko nađete igricu na popustu od oko 50/60% definitivno je uzmite jer će se isplatiti.
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here