Overwatch je već prije najavio da će Overwatchov strijelac i snajper, Hanzo, biti podložen nekim promjenama. Glavna stvar za koju se očekuje da se promijeni je njegova Scatter Arrow, koja često može pogoditi neprijatelje na sreću i tako se osjeća nepošteno igrati protiv njega. Overwatchov glavni dizajner Geoff Goodman odveo je rasprave igre forumima kako bi raspravljali o nekim idejama koje je tim za ravnotežu heroja potezao.

“I dalje radimo na njemu pa bi moglo biti malo rano razgovarati o tome gdje smo sada”, rekao je Goodman. “Ono što mogu učiniti jest spominjati nekoliko stvari koje smo pokušali do sada, a to bi moglo biti zanimljivo.”

Prva ideja zamijenila je Scatter Arrow sa  Piercing Arrow, metak sa iznimno brzom brzinom projektila koji bi probio neprijatelje i njihove prepreke. “Ovo je bilo prilično zabavno kao “strelica” koja bi mogla ponekad uzeti super dugačak udarac na neke neprijateljske heroje tako da bi mogao dohvatiti Widow, Pharah, ako su daleko”, rekao je Goodman. “Na kraju, ipak, bilo bi prilično frustrirajuće da se osjećate sigurno iza barijere i dođete izad nje i umrete.”

Druga skupina ideja preradila je Scatter Arrow na više načina. Najuspješnija inačica, naglasio je Goodman, povećava brzinu projektila, no strelice su se samo jednom povukle, smanjile širenje i nisu se odvojile od poda. To je uklonilo neugodne probleme s jednim udarcem, umjesto da je bio koristan kao dugometražni snajperski pucanj. “Ovo je bilo prilično zabavno, ali uglavnom se osjećala jako teška korist”, rekao je Goodman. “Bilo je nekih područja mapa na kojima se osjećala korisna i zabavna, ali puno vremena nije bilo korisnih površina.

Posljednja ideja koju je Goodman spomenuo je bila meni omiljena. Rekao je da je momčad prepričavala sposobnost vezanu za Hanzoov ključ za ponovno učitavanje (koji je trenutno neiskorišten) koji će, nakon odgode animacije od nekoliko sekundi, resetirati vrijeme na druge sposobnosti. “To je značilo, ako ste željeli žrtvovati neke normalne snimke, mogli biste prisilno resetirati svoje posebne strelice”, rekao je Goodman. “Ovo je bilo zanimljivo kad je bilo u kombinaciji s idejom Piercing Arrow, ali se osjećala prilično ludo sa Sonic Arrowom. Ova ideja uopće nije bila loša, ali mislim da je sada zauzeta.”

Goodman je rekao da nijedna od tih ideja zapravo nije pogodila metu, najlakše rečeno, a tim još uvijek širi smjer kako bi Hanzo funkcionirao u budućnosti. Veliki je cilj osigurati da igrači vole imati Hanza na svom timu. Bilo kako bilo, bilo je cool vidjeti dizajnerski postupak koji se raspravlja na otvorenom kao što je ovaj.

Slikovni rezultat za hanzo

Komentiraj

komanetara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here