Subota, siječanj 19, 2019

Nove mogućnosti EMUI 9.0 korisničkog sučelja na Huawei Mate 20 seriji pametnih telefona

Novo korisničko sučelje temeljeno na Androidu P izlazi iz beta faze s novim funkcionalnostima!

5,494LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
27FOLLOWFOLLOW
109SUBSCRIBESUBSCRIBE

Huawei Consumer Group (BG) službeno je predstavio EMUI 9.0, vlastito korisničko sučelje temeljeno na Android P operativnom sustavu. Dostupan na dosad najviše Huawei uređaja dosad, EMUI 9.0 izlazi iz beta faze te je premijerno predstavljen na Huaweijevim uređajima iz Mate 20 serije, a nove će funkcionalnosti biti dostupne i na drugim uređajima.

Presretni smo jer zajedno s predstavljanjem Huawei Mate 20 serije pametnih telefona donosimo našim korisnicima i novo korisničko sučelje. Uzbudljive AI funkcionalnosti u kombinaciji sa značajkama za povećanje produktivnosti omogućit će našim korisnicima da od svojih uređaja izvuku maksimalnu korist”, izjavio je dr. Chenglu Wang, predsjednik odjela za Software Engineering u Huawei Consumer BG-u.

Korisničko iskustvo u fokusu

EMUI 9.0 baziran je na najsvježijoj verziji Androida. Posljednja verzija EMUI-ja evolucija je Huaweijeve krilatice “Born Fast, Stays Fast”. Donosi osjetan napredak u performansama kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Svaki aspekt, od vremena učitavanja aplikacija do glatkoće pri izvođenju zadataka, optimizirani su i podignuti na novu razinu zahvaljujući bezbrojnim poboljšanjima Android platforme. Također, Huawei je omogućio ovu nadogradnju i za nešto starije uređaje te na taj način pokazao da itekako vodi računa i o postojećim korisnicima.

Jednostavnost, ugodnost, konzistentnost

EMUI 9.0 predstavlja i uravnoteženi izbornik s postavkama, a pritom koristi dvosmjerni pristup: istovremeno smanjuje broj stavki u Settings izborniku te dodaje Advanced Tab opciju za pohranjivanje. EMUI 9.0 je od svojeg prethodnika ima 10 % manje opcija, a razlog tome je taj što su brojne stavke reorganizirane kako bi se postigla bolja kategorizacija. Tim postupkom, korisnici dobivaju jednostavniji izbornik dok onima zahtjevnijima ostaju napredne mogućnosti.

Huawei je standardizirao dizajn i značajke EMUI-ja kako bi osigurao da sučelje korisnicima daje najbolje vizualno, ali i funkcionalno iskustvo. Mnoge značajke – poput sata, štoperice i kompasa – redizajnirane su da prate isti stil te pruže veću koheziju i intuitivnost korisnicima.

Kako se aplikacije vrte brže, navigacija je jednostavnija, svaka je interakcija s EMUI 9.0 korisničkim sučeljem pravi užitak jer je ovo najergonomičniji EMUI dosad. Novo sučelje donosi i novi način navigiranja koji uvelike olakšava rad s jednom rukom. Primjerice, navigacija galerijom premještena je na dno ekrana kako bi se korisnicima olakšalo pretraživanje fotografija, albuma, izdvojene multimedije i kartice „istraži“.

Inteligentno iskustvo

S poboljšanim AI mogućnostima, EMUI 9.0 donosi i Spotlight Reel [1]na sve podržane uređaje. Ovoj se naprednoj funkcionalnosti može pristupiti putem aplikacije galerije, a funkcija će iskoristiti AI kako bi automatski generirala 10-sekundnu montažu koja ističe osobe te one potom postaju glavne zvijezde videa.

Dodatno, EMUI 9.0 nudi i dva načina korisnicima da upregnu AI mogućnosti svojih pametnih telefona – HiVision i HiTouch.

HiVision i HiTouch

  • Hi Vision: S HiVisionom korisnici mogu jednostavnije pretraživati web u potrazi za više informacija o stvarima koje ih zanimaju, jednostavno usmjeravajući svoju kameru prema njima. HiVision prepoznaje pejzaže 15 različitih zemalja te 10 milijuna različitih umjetničkih djela. Također, prepoznaje i raznu hranu te može procijeniti kalorijsku vrijednost korisnika koji žele biti svjesni količine kalorija koju unose u organizam.
  • HiTouch[2]: Pali se držanjem dva prsta na fotografiji, a omogućuje korisnicima jednostavniji upit online prodavačima i eCommerce platformama prilikom kupovanja raznih stvari. Opcija može prepoznati više od 120 milijuna stavki s više od 200 eCommerce platformi i službenih online trgovina približno 100 brandova.

Povećana produktivnost putem Improved Easy Projection tehnologije

S Mate 10 serijom Huawei je donio Easy Projection funkciju svojim korisnicima te im omogućio da jednostavnije povežu svoje uređaje putem eksternog ekrana zbog povećanja produktivnosti. Uz EMUI 9.0 Huawei je razvio i mogućnost bežične nadogradnje. Korisnici će uz EMUI 9.0 sada imati mogućnost nazvanu One-Click Projection, Highlight te Capture on Big Screen, koji će korisnicima omogućiti da jednostavno istaknu i snime sadržaj projiciran na većim ekranima, poput  TV-a.

Uz dodatak Wireless Easy Projection funkciji, EMUI 9.0 podržava i široku lepezu drugih mogućnosti, uključujući:

  • HUAWEI Share: Kao dodatak transferiranju datoteka između Huawei pametnih telefona i Huaweijevih računala, korisnici sada mogu koristiti HUAWEI Share da bi poslali datoteke na printere s Bluetooth povezivošću[3].
  • Backup: EMUI 9.0 podržava i nove načine korisnicima da naprave sigurnosne kopije važnih datoteka. Uz HUAWEI Cloud, korisnici mogu svoje podatke spremati i na SD kartice, USB memorije ili NAS (Network Attached Storage)[4].
  • WPS s HiAI: WPS-ov alat za produktivnost uključuje i HiAI mogućnosti kako bi poboljšao svoje mogućnosti. EMUI 9.0 automatski prilagođava poravnanje u dokumentima i može pretvoriti slike ili fizičke kopije u digitalni oblik.

 EMUI 9.0 ujedno dolazi i s drugim novim značajkama, kao što je Password Vault, koja sigurno sprema korisničke lozinke te razne wellbeing značajke poput Digital Balance opcije koja služi za praćenje korištenja uređaja te App Limits opcija putem koje se može odrediti vremenski limit za određenu aplikaciju.

Za više informacija posjetite: http://consumer.huawei.com/en

NAJNOVIJI ČLANCI

Glass – RECENZIJA

Glass je nastavak iz franšize filmova Unbrekable i Split. Unbrekable je snimljen prije 19 godina, što cijelu ovu franšizu čini još zanimljivijom. Toliko je...

Top 5 igrica koje su izašle u 2018. godine

Definitivno 2018. godina je bila gaming godina, toliko dobrih igrica je objavljeno. Stoga naša odluka za TOP 5 igrica nije bila niti malo lagana....

Second Act – RECENZIJA

Second Act je romantična komedija glavne glumice i producentice Jenifer Lopez. Inače ne letim baš za romantičnim filmovima no ovaj mi je ostavio drugačiji...

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak...

King of Thieves – RECENZIJA

Film napravljen po nevjerojatnoj istinitoj priči o nekolicini umirovljenih lopova koji će izvršiti veliku pljačku u londonskom okrugu za nakit. Ono što započinje njihovim...
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here