Trilogija bazirana na knjigama Jamesa Dashnera dolazi do svog kraja u filmu Labirint: Lijek smrti.

Uloge: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario,  Nathalie Emmanuel, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Esposito, Walton Goggins, Aidan Gillen, Ki Hong Lee, Barry Pepper, Will Poulter  Redatelj: Wes Ball
Trajanje: 140 minuta
Datum premijere: 25. siječanj 2018.

Labirint Lijek smrti - RECENZIJA

Nakon vrlo dobrog prvog dijela , po meni i najboljeg, uslijedio je nešto lošiji nastavak, no još uvijek dobar, a sada nam je stiglo i finale trilogije – Lijek smrti. Sa već spojenim SF i akcijskim scenama u prijašnjim dijelovima, Lijek smrti nam u završetku trilogije donosi nešto više dramskih scena što pridonosi zanimljivosti i razvoju priče, no pomalo se gubi dinamika filma.  Film zasigurno nije dosadan, no neki dijelovi filma činili su se pomalo rastegnutim i mogli su biti nešto kraći, a time se nebi izgubila kvaliteta već bi se samo mogla povećati.

Nakon skroz neočekivanog završetka drugog dijela i Teresine izdaje, Thomas sa svojom odbjeglom skupinom pokušava spasiti Minha kojeg je zarobio ZLOPAK. Zajedno kreću u Posljednji grad kojeg kontrolira ZLOPAK, u kojem ujedno Teresa radi na stvaranju cjepiva kako bi se izliječila bolest koja ljude pretvara u zombije.

Svim glumcima u filmu su pristajale uloge i dobro su ih odradili, osim Aidanu Gillenu koji je glumio glavnog negativca. Nije bio uvjerljiv u toj ulozi , što je utjecalo na kvalitetu ove trilogije, jer bi sa pravim glumcem filmovi bili zasigurno bolji.

Labirint Lijek smrti - RECENZIJA

Film je trebao izaći 17. veljače 2017., no zbog ozljede glavnog glumca Dylana O’Briena na snimanju trebali smo pričekat još skoro godinu dana. Isplati se pogledati ovaj film, pogotovo ako ste gledali prethodne dijelove. Ima nekoliko nedostataka, no ovaj nastavak lijepo zaokružuje trilogiju sa donekle sretnim završetkom. Zaključak na samom kraju je da je Labirint sasvim solidna filmska trilogija, ali treba napomenuti da serijal knjiga ima i još dva naslova koji su pričom ispred radnje filmova, stoga Lijek smrti možda i nije kraj filmske franšize Labirint.

Komentiraj

KOMENTARA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.