Žanr: Akcija, Avantura, SCi-Fi
Godina: 2018
Redatelj: Steven Spielberg
Producent: Zak Penn, Ernest Cline
Glavne uloge: Hannah John-Kamen, Mark Rylance, T.J. Miller, Ben Mendelsohn, Tye Sheridan, Simon Pegg. Olivia Cooke, Lena Waithe, Julia Nickson, Kae Alexander, Ralph Ineson, Letitia Wright. Armani Jackson, Kiera Bell, Jacob Bertrand

Ready Player One - RECENZIJARemek djelo Steven Spielberga, Igrač broj 1, predstavljeno nam je 28. ožujka 2018. Radnja filma se događa 2045. godine u Columbusu, gdje je stvarnost okrutna i ljudi otkrivaju spas u OASIS-u, golemoj virtualnoj stvarnosti čiji je stvaratelj James Holliday. Nakon njegove smrti, on se obraća svim ljudima na svijetu u videu snimljenom prije njegove smrti. U tom videu govori kako će prenijeti svoje bogatstvo i samu kontrolu nad OASIS-om, prvoj osobi koja nađe “uskršnje jaje”, skriveno negdje unutar OASIS-a. Ovaj događaj pokreće utrku u kojoj sudjeluje cijeli svijet. Wade Watts također se bavi uzbudljivim lovom na “uskršnje jaje”, no u toj utrci nije sam. U istoj toj utrci sudjeluje i zloglasni IOI, na čijem je čelu Sorrento, koji želi dobiti OASIS za sebe. Wade i njegov tim zajedno počinju lov na blago u kojem se susreću sa velikom opasnosti, što u vizualnom, što u stvarnom svijetu. U ovom filmu Spielberg je stvorio zapanjujući svijet pun pop kulture.

Ready Player One - RECENZIJA

Priča filma nije dosadna što je jako bitno za film. Likovi imaju svoje uspone i padove, a filmska akcija je neprestana. Vizualni efekti su jako dobro napravljeni i prevladavaju u filmu jer se većina filma događa u virtualnom svijetu. U virtualnom svijetu svako ima svojeg karaktera kojeg može uređivati po želji. Cijeli koncept filma je jako dobar i originalan, a što je najbitnije ideja je odlično realizirana.

Igrač broj 1 - RECENZIJA

Mi smo bili na pretpremijeri filma 28. ožujka u Cinestar Mall of Split kinu. Film smo gledali u 3D-u i bilo je odlično iskustvo jer su vizualni efekti došli još više do izražaja. Također u kinu su imali jako zanimljivu izvedbu rubikove kocke specijalno za ovaj film.

Igrač broj 1 - RECENZIJA

Komentiraj

KOMENTARA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here