Subota, veljača 23, 2019

Huawei predstavio nevjerojatan zvuk polarne svjetlosti

Sound of Light projekt testirao je granice umjetne inteligencije i njene mogućnosti razvijanja i učenja, pogotovo kada je riječ o prepoznavanju slika i stvaranju glazbe.

5,477LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
28FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Kako zvuči svjetlost? Ovo uzbudljivo pitanje Huawei je postavio timu suradnika sastavljenom od umjetnika i AI stručnjaka kako bi proslavili objavljivanje Huawei Mate 20 Pro modela. Pokazujući napredne AI mogućnosti pametnog telefona kreiran je Sound of Light, ambiciozan projekt kojim je polarna svjetlost transformirana u nikad viđeno audio – vizualno iskustvo.

Sound of Light projekt testirao je granice umjetne inteligencije i njene mogućnosti razvijanja i učenja, pogotovo kada je riječ o prepoznavanju slika i stvaranju glazbe. Suradnici su imali zahtjevan zadatak zabilježiti polarnu svjetlost u Norveškoj i naučiti posebno izrađeni AI sustav, koji je dostupan na Huawei Mate 20 Pro uređaju, da prepozna ključne značajke svjetlosti i pretvori ih u glazbene elemente. Ovi originalni dijelovi zvuka potom su korišteni kako bi komponirali simfoniju u suradnji s Huawei Mate 20 Pro telefonom. Krajnji izazov za umjetnički tim potom je bio kreairati multi-osjetilno iskustvo koje se suprotstavlja inovacijama u AI-ju s nikad prije viđenim ili slušanim jezikom polarne svjetlosti.

Putovanje – od inicijalnog snimanja polarne svjetlosti do završne izvedbe

 Na otvorenim poljima ispod noćnog neba Tromsøa u Norveškoj, lovac na auroru, Kjetil Skogli i nagrađivani kompozitor Mark Sayfritz bacili su se u potragu za polarnom svjetlošću. Potom je Mark radio s posebno izrađenim AI sustavom na Huaweiju Mate 20 Pro kako bi stvorio simfoniju temeljenu na snimkama. Nakon što su glazbeni dijelovi ukomponirani, James Shearman, jedan od najboljih svjetskih dirigenata i kompozitora, rasporedio ih je za orkestralni nastup simfonije zvuka svjetlosti u slavnom Brahms Hallu u Beču. „Moja uloga kao dirigenta je da oblikujem, inspiriram i upravljam izvedbom simfonije i da, uz pomoć AI-ja, udahnem život u nju. Da stvorim osjećaj kao da polarna svjetlost zaista govori kroz glazbu“, istaknuo je James. Tijekom cijelog putovanja korištene su AI mogućnosti Huawei Mate 20 Pro pametnog telefona kao inspiracija za pomicanje granica očekivanja.

„Uvođenje umjetne inteligencije u svoju glazbu otvorilo je gomilu potpuno novih kreativnih mogućnosti. Sada mogu iskombinirati snimke polarne svjetlosti s AI sustavom koji analizira elemente poput boje, veličine, oblika i brzine. Potom generira razne varijacije mojih glazbenih izraza na temelju onoga što vidi. Stoga, kada AI prepozna djelomično dramatičan glazbeni show, može modulirati zvukove da odražavaju taj intenzitet u kompoziciji. Potom ja mogu uklopiti ove elemente u simfoniju”, izjavio je kompozitor Mark Sayfritz.

Događaj uživo u Beču – večer AI-ja, glazbe i polarne svjetlosti

 Ali, kako zvuči polarna svjetlost? Na ovo pitanje odgovoreno je pomoću audio-vizualnog nastupa uživo  koji je održan u Brahms Hallu koncertne dvorane Musikverein u Beču 28. studenog. S preko 300 gledatelja, nevjerojatni zvuk polarne svjetlosti dirigirao je James Shearman uz nastup Synchron Stage orkestra.

Orkestar je iskusan u izvođenju glazbenih brojeva za film i upravo je njihova sposobnost da povežu glazbeni dio nastupa s projekcijom vizualnog dijela odigrala ključnu ulogu u live izvedbi.

Na događaj uživo, koji je vodila Ina Sabitzer, pozvani su predstavnici medija i drugi uvaženi gosti kako bi podijelili užitak u Huaweijevom pomno izrežiranom Sound of Light projektu. Večer je uključivala scene iza kulisa filma Genesis prikazujući put s neba na stage i kulminirajući nastupom uživo na suradničkom projektu.

NAJNOVIJI ČLANCI

SMART Led lampa + USB port za punjenje – RECENZIJA

Već neko vrijemo smo planirali kupit nove stolne lampe, odlučili smo se da će naše stare lampe zamijeniti "SMART LED" lampe koje smo naručili...

Insurgency: Sandstorm – RECENZIJA

IZDAVAČ: Focus Home Interactive DEVELOPER: New World Interactive ŽANR: FPS, akcija DATUM IZLASKA: 18.09.2018. Nastavak Insurgencyja, kvalitetne igre koja nije baš svakome poznata, ali izrazito dobro napravljena, izvrsne...

PUBG Mobile x Resident Evil 2 je napokon tu!

Dugo iščekivani PUBG Mobile x Resident Evil 2 update nam je stigao, u verziji 0.11.0. PUBG nam je donio zombi event sa zombijima iz...

PREDSTAVLJEN Galaxy S10 model, pa pogledajte zanimljive detalje

Napokon smo dočekali i taj dan. Samsung je službeno uz live prijenos predstavio svoje nove modele, ne samo jedan već 3 nova modela. Uz...

The Favourite – RECENZIJA

Po svemu sudeći mislio sam da će to biti još jedna klasična priča o starom kraljevskom režimu u Engleskoj, ali prevario sam se. The Favourite...
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here