Black Panther je predstavljen u filmu Kapetan Amerika: Građanski rat kao vrlo fizički jak karakter s odličnim borbenim sposobnostima, kul odjelom i željom za osvetom. Da je jak dokazala nam je scena u kojoj se bori protiv Winter Solidera u kojoj ga je bacio na koljena i skoro ubio no pojavio se Kapetan Amerika i spriječio ga u tome.

Black Panther-RECENZIJA

Uloge: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis
Redatelj: Ryan Coogler
Trajanje: 134 minute
Datum premijere: 15. veljače 2018.

Trebalo je 26 godina da se ideja pretvori u stvarnost, no na kraju Black Panther je napokon došao na velika platna u fantastičnoj premijeri. Iako smo čekali jako dugo na film, zasigurno ne žalimo jer nas je film ostavio bez daha.

Priča Black Panthera se nastavlja na događanja iz Kapetana Amerike: Građanski rat u kojem T’Challa u terorističkom napadu izgubi oca, kralja Wakande. Po povratku u zatvorenu, tehnički naprednu afričku državu Wakandu, javlja se neprijatelj Killmonger, izgubljeni sin T’Challinog strica N’Jobua. T’Challa i Killmonger se bore za titulu kralja Wakande zbog čega je ugrožen opstanak Wakande i cijelog svijeta.

Black Panther-RECENZIJA

Za razliku od drugih Marvelovih filmova koji imaju obilje humora, Black Panther je malo ozbiljniji film. Nije da humor uopće nije prisutan nego je u malim dozama, ali perfektno ubačen u pojedine scene. Također nisu izostavljeni ni vizualni efekti koji nas još jednom očaravaju ljepotom i kvalitetom, kao što smo već navikli u Marvelovim filmovima. Balans filma je dobro napravljen i ne prevladava jedan ili dva lika već ima puno više likova koji su jednako bitni za film, a to vidimo na primjeru što nije samo jedan negativca u filmu, nego više njih, ali je Killmonger zasigurno onaj najopasniji. Priča filma je po meni vrlo jednostavna iako se u nekim dijelovima gleda nekoliko zapleta paralelno jedno s drugima.

Black Panther-RECENZIJA

Likovi su pojedinačno dobro obrađeni i predstavljeni, tako da je sve jasno i jednostavno gledateljima za pratiti radnju filma. Pozadinske priče likova su također dobro napravljene, recimo Killmongerova priča je po meni odlično napravljena i dobro se uklapa u radnju i opravdava razlog njegove borbe protiv T’Challe.

Marvel je još jednom uspio napraviti odličan film koji se stvarno isplati pogledati. Vizualni izgled, glumački red, priča, sve je dobro napravljeno i ne vidim razlog zašto i vi ne biste uživali u gledanju ovog filma kao što sam i ja.

Komentiraj

KOMENTARA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.