Korisnike koji posjeduju noviji pametni telefon, svakako će zanimati informacija da je YouTube dodao HDR podršku za veći broj ovih uređaja.

Prema izvještajima, koji se mogu pronaći na platformama poput Reddita i drugih web stranica, YouTube HDR je dodat na Sony Xperia XZ Premium, Pixel telefone, LG V30, Galaxy S8 i Galaxy Note8.

Povezana slika

YouTube je podršku za HDR predstavio u novembru/studenom prošle godine, ali je tek nedavno počeo da je donosi na uređaje koji mogu da iskoriste prednosti ove tehnologije.

Naime, HDR istinski nudi razlike i poboljšava sliku. Nije to tehnologija poput 4K, zakrivljenih zaslona ili 3D, koje samo neznatno podižu kvalitetu, ali ne donose neke revolucije. Ne, HDR već na oko nudi nešto potpuno drugačije i bolje jer poboljšava apsolutno sve.

Drugim riječima, podrška za HDR proširit će omjer kontrasta i paletu boja i ponuditi realniju i prirodniju sliku bližu načinu na koji vaše oči zapravo vide stvarni svijet. Duboke crne boje kombiniraju se s vrlo jarkim osvijetljenim mjestima i proizvode razinu realnosti koja prije nije bila moguća.

Samim time, kad se to sve preslika na YouTube, kojeg se gleda podosta na zaslonima vrhunske kvalitete, bilo da je riječ o mobilnim uređajima ili računalima, golim okom vidimo poboljšanja.  Ne treba time omalovažiti HDR za TV, ali malo tko ima takve uređaje, a mnogo njih ima takve mobilne uređaje.

Komentiraj

komanetara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here