Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, predstavlja set ažuriranih funkcija.

Izmjene se odnose na chat i omogućavaju: da administratori grupnih chatova izdvoje određene poruke, slanje grupnih odgovora i kreiranje objavnih listi koje omogućavaju da se ista poruka pošalje prema više primatelja na njihov privatni chat.

Izdvojene poruke omogućavaju administratorima grupnih chatova da postave određene poruke na vrh ekrana – kako bi najvažniji sadržaj za sudionike razgovora bio stalno i svima dostupan. One se izdvajaju svojom ljubičastom pozadinom i ostaju stalno na vrhu, bez obzira na nastavak razmjene poruka unutar chata, što ih čini korisnima za plasman objava, podsjetnika i poziva na diskusiju.

Dodatna opcija svakako je i odgovor na određene poruke. Dužim pritiskom na određenu poruku, te izborom opcije Reply (odgovori), poruka koja je označena kao odgovor će stići kome je namjenjena, iako je razgovor na grupnom chatu možda otišao i drugim tokom, a odgovor neće biti vidljiv ostalim učesnicima chata.

Slikovni rezultat za viber

Lista za objavu omogućava korisnicima da istu poruku proslijede većem broju primalaca na njihov privatni chat. Dakle, bitno je sastaviti listu, a jednom kada je lista za objavu sastavljena, može se sačuvati u korisnikov spisak chatoma – čim prva poruka bude proslijeđena primaocima. Primaoci će registrovati poruku unutar svog privatnog chata sa pošiljaocem, kao da je poruka poslata samo njima.

Slikovni rezultat za viber

 

Komentiraj

komanetara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here