Nasljednik HTC One X9 modela već je dugo “na čekanju” ako gledamo po glasinama. Još od kraja prošle godine počelo se ozbiljnije pričati o njemu no na kraju smo dobili sasvim novu HTC U seriju pametnih telefona – konkretno HTC U Ultra i HTC U Play. Ako redovno pratite vijesti iz tech industrije sigurno nećete biti nimalo začuđeni činjenicom da su oba uređaja prošla relativno loše kod kritike i to uglavnom zbog svoje previsoke cijene. Nažalost čini nam se da će takav slučaj biti i sa HTC One X10 koji je danas predstavljen bez velike pompe, uz objavljivanje detalja na HTC-ovoj službenoj Ruskoj stranici.

Slikovni rezultat za HTC ONE x10

HTC One X10 opremljen je sa 4000 mAh baterijom no unatoč tome ima tanak profil od solidnih 8.23 mm. Inače je riječ o malo većem uređaju sa 5.5″ zaslonom i ukupnim dimenzijama 75.6 x 152.9 x 8.23 dok je težina sasvim 175 grama.

I dok je dizajn prava nadogradnja u odnosu na (ružnjikavog) prethodnika, već od hardvera stvari lagano počinju ići nizbrdo. Prije svega tu je Mediatek Helio P10 procesor koji je čak downgrade u odnosu na HTC One X9 (koji je imao Helio X10) i da budemo iskreni očekivali smo minimalno Helio P20, pa možda i Helio X20 za ovu cijenu. Memorija je ostala ista za osnovnu (i za sada jedinu) konfiguraciju, a to je 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije (+microSD). Kamere su doživjele rast u megapiskelima te je One X10 opremljen stražnjom 16 MP kamerom te 8 MP prednjom kamerom. Znači li rast megapiskela rast kvalitete ostaje za vidjeti. Zaslon je, kao što smo već rekli, dijagonale 5.5″ dok je rezolucija sada već standardni Full HD.

Slikovni rezultat za HTC ONE x10

HTC One X10 pojavio se na službenoj ruskoj stranici što znači da barem za tu zemlju znamo cijenu i datum izlaska. Cijena je, vjerovali ili ne, čak 19990 RUB što je oko 335 EUR.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here