Trebate se pridržavati jednostavnih pravila uz koje će svi vaši gadgeti, od tableta pa sve do smartfona, trajati i raditi duže.

1. Vaš uređaj neće pretrpiti štetu ako ga ostavite spojenog na punjač 

Mnogi korisnici tvrde da je ‘natjerivanje’ do punog kapaciteta kod nekih baterija štetno i to je istina ukoliko imate prastare baterije stare preko šest godina. Vaš uređaj, odnosno njegova baterija funkcionira na principu broja punjenja, što znači da ga bez bojazni možete ostaviti spojenog na punjač preko noći.

Slikovni rezultat za smartfon charger

2. Izbjegavajte pregrijavanje

Koliko god vam svi pričali o opasnostima prijenosnih uređaja, ne postoji ona veća od pregrijavanja (konkuriraju joj jedino gravitacija i voda). Držite svoj telefon dalje od sunca i izvora topline. Povećana temperatura ubrzava pražnjenje baterije i u nekim slučajevima može dovesti do oštećenja samog uređaja.

Slikovni rezultat za smartfon pregrijava 3. Koristite zaštitnu masku

Ovo pravilo je jedan od temeljnih principa očuvanja vašeg skupocjenog uređaja. Razmislite: ako sve za smartfon ili tablet dali preko dvije, tri ili više tisuća kuna, zar ste zbilja toliko škrti da na njega ne možete potrošiti još sto do dvjesto? Toliko, naime, koštaju neke od najboljih zaštitnih maskica na tržištu i vjerujte nam – koštaju manje zamjene napukloga ekrana

Povezana slika

Komentiraj

komanetara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here