Kompanije LG i Samsung su godinu započeli uzbudljivim smartphoneima s ekranima bez ivica, a uskoro će im se pridružiti i prilično nepoznata kompanija Maze, koja će uskoro predstaviti nosvi smartphone pod nazivom Alpha.

Povezana slika

Maze je kompanija sa sjedištem u Shenzhenu, a putem Twittera je objavila teaser za svoj nadolazeći Alpha smartphone, koji izgleda futuristički poput Samsungovog Galaxyja S8 i LG-jevog G6. Donji dio Alphe se ne vidi, ali se tu vjerovatno nalazi malo šira ivica kako bi se napravilo dovoljno mjesta za home dugme i premještenu selfie kameru. 

Smartphonei s ekranima koji imaju ivice polako izumiru iako ih se još uvijek drže kompanije poput HTC-a i Sonyja.

Maze Alpha na stražnjoj strani ima dvije kamere, što su već svojim kupcima ponudile kompanije LG i Huawei, a potom i Apple.

Poznati tipster Evan Blass tvrdi da će Maze Alpha imati 6-inčni Full HD ekran s Gorilla Glass 4 staklom, octa-core procesor, dvije Sonyjeve stražnje kamere od kojih će jedna biti od 13 MP, a napajat će ga baterija od 4.000 mAh. Također, jedna verzija uređaja će imati 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a druga 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Koristit će operativni sistem Android Nougat.

Komentiraj

KOMENTARA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here