SPECIFIKACIJE


UREĐAJ

DIMENZIJE 145 x 70.9 x 7 mm
TEŽINA 144 g

ZASLON

VRSTA IPS-NEO LCD (16M BOJA)
VELIČINA 5.2 inches
REZOLUCIJA 1080 x 1920 pixels

SISTEM

OPERATIVNI SISTEM Android, v6.0 (Marshmallow)
ČIP HiSilicon Kirin 955
CPU Octa-core (4×2.5 GHz Cortex-A72 & 4×1.8 GHz Cortex-A53)
GPU Mali-T880

MEMORIJA

SD KARTICA microSD, DO 256 GB
MEMORIJA UREĐAJA 32 GB – 3 GB RAM ILI 64 GB – 4 GB RAM
RAM 3GB ILI 4GB

KAMERA

PRIMARNA 12 MP
SEKUNDARNA 8 MP
VIDEO 1080p / 30fps

BATERIJA

INTEGRIRANA Li-Ion 3000 mAh

DIZAJN I ZASLON

Huawei P9 modeli dolaze nam u svijetlo plavoj, zlatnoj i sivoj boji. Na dnu ekrana se nalazi dobro poznati HUAWEI logo, dok se na vrhu nalaze kamera, senzori i zvučnik za razgovor. Na dnu samoga uređaja nalazi se 3.5 mm ulaz za slušalice do njega se nalazi mikrofon, ne standardni utor za punjenje i jedan zvučnik. Sa lijeve strane nalazi se ladica za SIM i SD karticu, a s desne strane nalazi se tipka za glasnoću zvuka i tipka za paljenje i gašenje uređaja. Na poleđini se nalaze dvije kamere s bljeskalicom i skener otiska prsta. Zaslon je 5.2 inčni, koji je na rubovima lagano zakrivljen i daje mu posebno opak izgled. Što se tiče samoga dizajna mobitel je cijeli u metalu + staklo. Čitljivost sa ekrana je odlična pri će mu pomaže 1080p s 423 ppi rezolucije.

SOFTVER

Android 6.0 Marshmallow dolazi nam u paketu s mobilnim softverom. Mobitel ima standardni zaslon. Pa su tako sve aplikacije raštrkane baš kao i s Huawei P9 Lite modelom. Na dnu zaslona nalaze se 3. navigacijske tipke, dok se na vrhu zaslona nalazi spuštajući prozor za obavijestima i lakšem pristupu nekim postavkama. Izgled samog sučelja izgleda vrlo odlično pa je tako i popraćen vrlo lijepim animacijama, ovo sučelje se također može promijeniti točnije možemo zamijeniti temu sučelja u neku od ponuđenih.

Huawei nam donosi jednu jako dobro odrađenu tipkovnicu, slova tipkovnice su malo odmaknuta jedna od drugih što prilikom tipkanja daje jednu određenu preciznost. Tipke su prilično velike što je jedan veliki plus ovome uređaju. Osim ove standardne tipkovnice možemo izabrati i rad sa Google Android tipkovnicom koja nije niti malo bolja od ove. Zadani preglednik je Google Chrome, koji poprilično brzo obavlja svoj posao. Naravno ako se nekome ne sviđa Chrome naravno da može promijeniti na svoj preglednik. Kada smo u pregledniku možemo se koristiti i pinch-to-zoom tehnologijom koja svoj posao odrađuje vrlo dobro.

Uživanja u multimedijalnim sadržajima za ovoga zmaja ne bi trebale biti problem na dnu se nalazi 1 zvučnika odlične kvalitete zvuka, dok se na dnu nalazi standardni utor za slušalice, sa kojima možete koristiti FM RADIO. Igranje igrica na ovome uređaju ne bi trebalo predstavljati neki problem, jer bez problema pokreče i malo zahtjevnije igrice. Pa se tako može uživati u čarima igre.

KAMERA

Huawei P9 dolazi nam sa dvije kamere. Kamera ima jako dobar autofokus. Stražnja kamera dolazi s 12 mega piksela i snima 1080p rezolucijom.

Prednja kamera dolazi sa 8 mega piksela koja također može snimati u 1080p rezoluciji, prednja kamera ima tako zvani dodatak za uljepšavanje. Ovaj dodatak na vašem licu može sakriti neke manje bubuljice ili pjege kao što je bilo u slučaju s prijašnjim mobitelom na recenziji.

BATERIJA

Huawei P9 napaja Li-Ion 3000 mAh baterija. Integrirana u kućište uređaja što znači da se poleđina uređaja ne može otvoriti. Mi smo na uređaju surfali, pričali, igrali igrice i baterija je bez problema uspjela izdržati oko 24 sata. Punjenje ove baterije može se samo putem njegovog kabela. Za punjenje ove baterije potrebno je oko 1 do 2 sata.

PERFORMANSE

Huawei P9 pokreće Huaweiev Hisilicon Kirin 955 koji je trenutno najjači kod Huaweia. Mobitel ima jedan jako dobro odrađen zvučnik koji se nalazi na dnu uređaja sa desne strane. Zvuk poziva i čistina glasa su jako dobri. Slušalice koje dobijemo uz sam uređaj su izuzetne kvalitete. Što se tiče samoga čitača otiska prsta on je vrlo precizan.

UREĐAJ NA RECENZIJU USTUPIO 404 Agency

VIDEO RECENZIJA:

!USKORO!

Komentiraj

komanetara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here