Osim Forbesa, rastući utjecaj Huaweijevog brenda prepoznat je i od strane drugih uglednih svjetskih institucija koje Huawei redovno uvrštavaju na ljestvice top kompanija

Na nedavno objavljenoj Forbesovoj listi najvrjednijih brendova za 2017. godinu, Huawei se našao na 88. mjestu s ukupnom vrijednošću brenda od 7,3 milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 9 posto u odnosu na prošlu godinu, a ujedno je i jedini kineski brend koji se našao na toj prestižnoj listi.

Svake godine Forbes na svjetskoj razini odabire 100 najvrjednijih međunarodnih brendova, a ove godine lista sto najvrjednijih uključuje brendove iz različitih industrija iz ukupno 15 zemalja. Najveći broj ih dolazi iz SAD-a, čak 56, a prate iz poznati brendovi iz zemalja poput Njemačke, njih 11, te Francuske i Japana koji su na Forbesovoj listi zastupljeni sa sedam, odnosno šest brendova.

Bez sumnje, tehnološki sektor predstavlja najuzbudljiviju industriju današnjice, što dokazuje i 18 tehnoloških brendova koji su se našli na listi, a čak 9 od vodećih 15 su tvrtke iz tehnološkog sektora. Na listi se našlo i 13 tvrtki iz financijskog sektora te 12 tvrtki iz industrije robe široke potrošnje.

Zahvaljujući snažnom porastu prepoznatljivosti vlastitog brenda među potrošačima diljem svijeta, Huawei je u 2016. godini ostvario snažan iskorak koji se nastavlja i ove godine uz stabilan porast isporuka uređaja. Prema statističkim podacima vodećih istraživačkih institucija poput IDC-a, SA i TrendForcea, Huawei je po broju isporuka dosegnuo treću poziciju na svijetu te vodeću u Kini, sa snažnim porastom u najvišem segmentu uređaja širom svijeta, prije svega zahvaljujući prekrasnim i inovativnim uređajima iz flagship P i Mate serija. Huawei P9 i P9 Plus širom svijeta prodani su u 12 milijuna primjeraka, čime su postali prvi Huaweijevi flagship uređaji prodani u više od 10 milijuna komada, a Huawei P10,  posljednji dodatak P seriji, od svog je predstavljanja odlično prihvaćen među korisnicima širom svijeta.

Razvoj prepoznatljivosti Huaweijevog brenda rezultat je visoko kvalitetnih uređaja s naprednim tehnološkim rješenjima, kao i mnogih inovativnih marketinških aktivnosti povezanih s lansiranjem novih modela. Tako je prilikom lansiranja novog modela flagship uređaja P10, ostvarena suradnja sa svjetski poznatom Saatchi galerijom u Londonu u kojoj je održana prva izložba selfieja, kao i mnoštvo drugih aktivnosti kojima se na jedinstven i prepoznatljiv način komunicira koncept samog brenda i ostvaruje povezanost s korisnicima širom svijeta.

Osim Forbesa, rastući utjecaj Huaweijevog brenda prepoznat je i od strane drugih uglednih svjetskih institucija. Huawei se tako u listopadu 2016. godine našao na Interbrandovoj ljestvici „Top 100 most valuable brands of the world“, na kojoj je zauzeo 72. poziciju i prema kojoj je proglašen najbrže rastućim brendom u tehnološkoj industriji, a uvršten je i u ljestvicu najvrjednijih brendova u 2017. “Global 500” gdje je isto ostvario rast u odnosu na prethodnu godinu.

Komentiraj

komanetara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here